Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Θα Το Δείτε Όταν Το Πιστέψετε

του Richard Bliss Brook


Σκεφτείτε μια εποχή που θέλατε πραγματικά κάτι πάρα πολύ. Όταν η ανάγκη σας να έχετε ή να το πετύχετε κατανάλωνε τις σκέψεις σας, αλλά το μυαλό σας έπεισε ότι ήταν ανέφικτο.


Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που περιβάλλουν τη φευγαλέα φύση της επιτυχίας, της ευτυχίας και της ηρεμίας του μυαλού αποκαλύπτεται όταν αντιλαμβανόμαστε μία απλή αλήθεια: Η επιθυμία - σε κάτι και στον εαυτό του - σημαίνει λίγα και δεν κινεί τίποτα.


Η αλήθεια είναι ότι αυτό που εσείς και εγώ θέλουμε, έχει πολύ μικρή σημασία σε αυτή τη ζωή. Ο καθένας θέλει υγεία, πλούτο, ευτυχία και σοφία. Δεν έχει ο καθένας τις ιδιότητες αυτές, ούτε θα τις πετύχει. Περιστασιακά καταφέρνουμε να απολαύσουμε μία, ή ακόμη και όλες αυτές, για κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι αυτή η τυχαία συνάντηση με την επιτυχία που μας οδήγησε να πιστεύουμε ότι αν θέλουμε κάτι αρκετά-και αν εργαστούμε αρκετά σκληρά για αυτό-είμαστε σίγουροι ότι θα το αποκτήσουμε.


Οι καλές προθέσεις δεν είναι, ωστόσο, αρκετές για να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις της φύσης που θα μας παρέχουν την αφθονία της. Υπάρχουν και άλλοι νόμοι της φύσης τους οποίους γνωρίζουμε λιγότερο και που δεν είμαστε ειδικευμένοι να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Αυτοί οι νόμοι είναι τόσο διαθέσιμοι και ισχυροί που απλά η εξάσκηση τους παράγει τεράστια και ταχεία αφθονία.


Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που περιμένουμε από τον εαυτό μας· αυτό που πιστεύουμε ότι είναι αναπόφευκτο για εμάς. Αυτό που έχει σημασία είναι νοοτροπία μας για το ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε.


Δεν αρκεί να θέλουμε, να επιθυμούμε, ή να ελπίζουμε. Δεν είναι αρκετό να βάζουμε στόχους ή να δουλεύουμε σκληρά. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ξανά και ξανά στο μυαλό μας, και στην καρδιά μας, ότι αυτό που θέλουμε είναι αναπόφευκτο. Πρέπει να το δούμε, να το ακούσουμε, να το γευτούμε, και να το νιώσουμε ότι συμβαίνει τώρα. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε και όλες τις αποδείξεις για το αντίθετο. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πίστη (που ορίζεται ως πίστη δεν αποδεικτικά στοιχεία), στις προσπάθειές μας. Πρέπει να ενεργήσουμε σαν να, να προσευχηθούμε σαν να, και να προχωράμε μέσα από τον κόσμο μας, σαν αυτό που θέλουμε ... ήδη ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.


Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε την ασυνήθιστη αδυναμία διακρίνουμε μεταξύ της πραγματικού και του πολύ καλά φαντασμένου. Ένα ξεκάθαρο όραμα το οποίο είναι καλά προβαρισμένο ξανά και ξανά γίνεται πραγματικό, ανεξάρτητα από τις αποδείξεις περί του αντιθέτου. Αυτός είναι ο τρόπος που εσείς και εγώ μπορούμε να μετατρέψουμε τις επιθυμίες μας σε πραγματικότητα μας.


Διαλέξτε ένα Νούμερο


Τα χρήματα θεωρούνται συχνά ως κάτι κακό στη ζωή μας, όταν στην πραγματικότητα είναι απλώς ένας ενισχυτής των προθέσεών μας. Μπορεί να κάνει κακές προθέσεις χειρότερες, καθώς και τις καλές προθέσεις καλύτερες. Οι ζωές μας μπορούν να ενισχυθούν τρομερά με την οικονομική ελευθερία. Ελευθερία να κάνουμε την ενασχόληση μας επάγγελμα μας. Ελευθερία να δώσουμε το χρόνο και τα χρήματά μας. Ελευθερία να κυνηγήσουμε τα παιδικά μας όνειρα - και τις επιθυμίες μας ως ενήλικοι.


Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε πλούσιοι χρηματικά να απολαύσετε αυτές τις ελευθερίες. Τι θα κάνατε διαφορετικά στη ζωή σας, αν θα μπορούσατε απλά να διατηρήστε το τωρινό εισόδημά σας χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνετε στη δουλειά;


Τώρα αφιερώστε ένα λεπτό για να ονειρευτείτε λίγο. Διαλέξτε ένα νούμερο ... οποιοδήποτε εισόδημα που θα άλλαζε πραγματικά τη ζωή σας, αλλά ταυτόχρονα να είναι πιστευτό. Μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να κερδίζει χίλια ευρώ έξτρα το μήνα; Τί θα κάνετε με αυτά; Πώς θα κάνατε τη ζωή σας πιο γεμάτη, πιο ασφαλή και πιο περιπετειώδη; Πώς θα μεγιστοποιούσατε την εκπαίδευσή σας, την προσωπική και πνευματική σας ανάπτυξη;


Τώρα γράψετε ένα όραμα της ζωής σας και της ελευθερίας που μόλις φανταστήκατε. Περιγράψτε το λεπτομερώς, με όσο το δυνατόν περισσότερο πάθος, συγκίνηση και ενθουσιασμό μπορείτε. Το κλειδί στο να έχετε πρόσβαση στον υποσυνείδητο νου σας και να πιστέψετε στο όραμά σας είναι να το κάνετε ζωντανό, σαφές και γεμάτο με κάθε λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένης και με της πιο σημαντικής λεπτομέρειας: πώς αισθάνεστε.


Είτε είναι για τον πλούτο, τις σχέσεις σας, την υγεία, τα επιτεύγματα, ή όλα τα παραπάνω - αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας. Να έχετε το θάρρος να κατευθύνετε την πορεία του. Να είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία μιας ζωής με επιλογές. Ο κόσμος μας θα σας καταπλήξει με τη γενναιοδωρία του. Δεν είναι χωρίς κάποιο τίμημα, ωστόσο αν επιλέξετε μία πορεία που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας, είναι ένα τίμημα που θα θέλετε πολύ να πληρώσετε.


RBB

blog comments powered by Disqus