Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Συνταγή για Μπανανοπιτάκια (χωρίς μπανάνα)

Είδα αυτή τη συνταγή στο www.skylos.gr και είπα να τη δοκιμάσω. Είναι η πρώτη φορά που έκανα πιτάκια οπότε δικαιολογούνται λάθη :P


Η πρώτη απόπειρα πήγε καλά οπότε είπα να κάνω άλλη μία την οποία να φωτογραφίσω με οδηγίες για όσους θέλουν να τα κάνουν.


Ακολουθούν οι οδηγίες:



Υλικά:


2 ποτήρια γάλα

4 φλιτζανάκια του espresso λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Αλεύρι (όσο χρειαστεί)

Για τη γέμιση:


-Τυρί (φέτα) + 2 αυγά

- ή λουκανικάκια

- ή τόνο σε νερό



Εκτέλεση:


Βάζουμε στον κουβά τα 2 ποτήρια γάλα, τα 4 φλιτζανάκια λάδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.



(1ο ποτήρι γάλα)



(2ο ποτήρι γάλα)




4 φλιτζανάκια λάδι




(1 φακελάκι μαγιά)


(2 κουταλάκια ζάχαρη)


(1μιση κουταλάκι αλάτι)



Χώνουμε το χέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς.




Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να σχηματιστεί η ζύμη.






[μία ένδειξη ότι βάλατε αρκετό αλεύρι είναι όταν αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από το χέρι σας εύκολα]




Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να 'ξεκουραστεί' για περίπου 30 λεπτά.




Στη συνέχεια παίρνουμε το τυρί (φέτα) και την πατάμε να γίνει τριμμένη.




Προσθέτουμε τα 2 αυτά (χωρίς το τσόφλι) και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάει παντού και προσθέτουμε και λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο.





Μετά παίρνουμε τη ζύμη, κόβουμε κομμάτια σε μικρές μπάλες και με τον πλάστη ανοίγουμε στρόγγυλο φύλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια (σαν πίτσα).






Βάζουμε μία μικρή δόση από το μείγμα τυριού(ή τόνο ή λουκανικάκια) σε κάθε κομμάτι και το τυλίγουμε σε πιτάκι.




Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφού τα φτιάξουμε όλα τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.






Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πάρουν ένα καλό χρώμα (όχι μαύρο).




Μετά φυσάτε για να μην καείτε και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.





Καλή επιτυχία και καλή όρεξη


ΥΓ: Εδώ μπορείτε να βρείτε όλη τη συνταγή συγκεντρωμένη για εκτύπωση:

Υλικά:

2 ποτήρια γάλα
4 φλιτζανάκια του espresso λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι (όσο χρειαστεί)

Τυρί (φέτα)
2 αυγά

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κουβά τα 2 ποτήρια γάλα, τα 4 φλιτζανάκια λάδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χώνουμε το χέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να σχηματιστεί η ζύμη. [μία ένδειξη ότι βάλατε αρκετό αλεύρι είναι όταν αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από το χέρι σας εύκολα]

Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να 'ξεκουραστεί' για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια παίρνουμε το τυρί (φέτα) και την πατάμε να γίνει τριμμένη και προσθέτουμε τα 2 αυτά (χωρίς το τσόφλι) και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάει παντού. Προσθέτουμε και λίγο μαύρο πιπέρι τριμμένο.

Μετά παίρνουμε τη ζύμη, κόβουμε κομμάτια σε μικρές μπάλες και με τον πλάστη ανοίγουμε στρόγγυλο φύλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια (σαν πίτσα). Βάζουμε μία μικρή δόση από το μείγμα τυριού σε κάθε κομμάτι και το τυλίγουμε σε πιτάκι.

Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφού τα φτιάξουμε όλα τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα καλό χρώμα (όχι μαύρο).

Μετά φυσάτε και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.