Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Το ημερολόγιο της γυμναστικής μου...Πριν από ένα χρόνο, στις 11/2/2011 ξεκίνησα να κρατάω ημερολόγιο με τις ασκήσεις γυμναστικής που κάνω κάθε μέρα. Σήμερα το θυμήθηκα και είπα να μετρήσω πόσες ασκήσεις έκανα τους τελευταίους 12 μήνες.

Είναι πάνω από 210 ασκήσεις (δεν έχω μετρήσεις κάποιες προπονήσεις τένις και ποδηλάτου). Κατά μέσο όρο δηλαδή είναι 4 φορές την εβδομάδα. 

Το 50-60% αυτών των ασκήσεων είχαν διάρκεια 12 - 15 λεπτά. Κάποιος βλέποντας το συνολικό νούμερο των 210 ασκήσεων, ίσως να του φαντάζει πολύ μεγάλο (και ίσως να είναι), αλλά αν το δείτε ανά βδομάδα, θα δείτε ότι δεν είναι κάτι τόσο τραγικό.

Αν σας έλεγα ότι για να μπορείτε να έχετε περισσότερη ενέργεια, δύναμη, καλή φυσική κατάσταση και καλύτερο έλεγχο του βάρους σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γυμνάζεστε 12-15 λεπτά 4 φορές την εβδομάδα, να προσέχετε τη διατροφή σας, την ψυχική σας ηρεμία και να πίνετε αρκετό νερό, θα ήταν πολύ; Θα ήταν μεγάλη θυσία; 

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα να το κάνετε μόνο για αυτή την εβδομάδα. Κάντε το μόνο για αυτή την εβδομάδα και δείτε πώς νιώθετε. Αν νιώσετε καλά, τότε στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να το ξανακάνετε ή όχι - αλλά το μόνο που σας νοιάζει είναι να το κάνετε για αυτή την εβδομάδα. 4 φορές γυμναστική από 12-15 λεπτά τη φορά, λίγη προσοχή στη διατροφή, ψυχική/πνευματική ηρεμία και αρκετό νερό! Αυτό είναι.

Δε μπορώ να φανταστώ το πώς θα ήμουν, αν τους τελευταίους 12 μήνες κάθε πρωί που ξυπνούσα, αποφάσιζα αντί να κάνω γυμναστική να ΜΗΝ κάνω. Ίσως να μη θέλω καν να το σκεφτώ.

Ο Jim Rohn είχε πει ότι η επιτυχία δεν είναι τίποτε περισσότερο από μερικές απλές πειθαρχίες που εφαρμόζονται καθημερινά· ενώ η αποτυχία είναι η μερικές λάθος αποφάσεις που επαναλαμβάνονται καθημερινά. Είναι το αθροιστικό βάρος των πειθαρχιών και των αποφάσεών μας που μας οδηγεί είτε στην επιτυχία είτε στην αποτυχία.

Εσείς τι επιλέγετε κάθε μέρα;
Τι μπορείτε να αλλάξετε από σήμερα;
Τι θα μπορούσατε να κάνετε μόνο για αυτή την εβδομάδα;

Θοδωρής