Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Είσαι Πραγματικά Πολύ Καλός Άνθρωπος!


Θέλω να σκεφτείς τις παρακάτω δύο σημαντικές ιδέες:

Πρώτον: Είσαι πολύ καλός άνθρωπος. Βαθιά μέσα σου, από τα βάθη της καρδιάς σου, είσαι ένας πάρα πολύ καλός, συμπονετικός, γενναιόδωρος, εξαιρετικός, υπέροχος άνθρωπος. Αυτό είναι γεγονός! Τώρα, αν τυχόν αμφισβητείς το γεγονός, αυτό δεν το αλλάζει. Είσαι όντως ένας τέτοιος άνθρωπος.

Δεύτερον: Είσαι το ίδιο καλός με οποιονδήποτε άλλο. Το αντίστροφο αυτού είναι ότι κανείς δεν είναι καλύτερος από εσένα. Ποτέ μη σκέφτεσαι και ποτέ μην αμφιβάλλεις ότι είσαι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και ποτέ δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι κάποιος είναι καλύτερος από εσένα.

Κάποιοι μπορεί να βρίσκονται πιο μπροστά από εσένα σε κάποιους από τους δρόμους της ζωής, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχουν πάρει κάποιες καλύτερες αποφάσεις και επιλογές από εσένα ή γιατί μπορεί να είχαν καλύτερες ευκαιρίες από εσένα, αλλά κανείς δεν είναι καλύτερός σου.

Ούτε ο Bil Gates ή ο Warren Buffet είναι καλύτεροι από εσένα. Είναι διαφορετικοί, αλλά όχι καλύτεροι από εσένα. Ποτέ μη σκέφτεσαι ότι είναι καλύτεροι από εσένα επειδή τα καταφέρνουν καλύτερα από εσένα σε κάποιους τομείς.

Κάποιος που είναι νευροχειρούργος, είναι καλύτερος από εσένα; Μπορεί να είναι καλύτερος νευροχειρούργος από εσένα, αλλά δεν είναι καλύτερος από εσένα. Όσον αφορά την αξία σου σαν άνθρωπος, αυτός που είναι νευροχειρούργος, είναι απλά καλύτερος νευροχειρούργος από εσένα, αλλά κανείς δεν είναι καλύτερος από εσένα.

Σκέψου το... Ισχύει!

Θεόδωρος Αραμπατζής

blog comments powered by Disqus