Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ας φτιάξουμε το δικό μας βίντεο! (by AspaOnline)

Αναδημοσιεύω από το blog http://aspaonline.blogspot.com την ανάρτηση της Άσπας για μία ιδέα να κάνουμε ένα βίντεο οι γονείς (bloggers και μη) με ένα μήνυμα που θα στέλναμε στον εαυτό μας στην προ-παιδιών εποχή.

"Το βίντεο Reflections on Motherhood, που είχα ενσωματώσει στο post Πίσω στην προ παιδιών εποχή, κάνει τον τελευταίο καιρό το γύρο του κόσμου, γεμίζοντας όσους το βλέπουν με χαμόγελα, συγκίνηση και όμορφες σκέψεις. Στα σχόλια του συγκεκριμένου post λοιπόν, ο philos είχε γράψει την εξής ιδέα:

Ιδέα:
Τι θα λέγατε να κάνατε ένα ίδιο βίντεο μαζεύοντας οι μαμάδες blogger και όχι μόνο... φωτογραφίες με το τι θα λέγατε εσείς στον εαυτό σας πριν γίνετε μαμάδες? και να το δημοσιεύατε ταυτόχρονα την ίδια ημερομηνία στα blogs σας?

Μπορεί να κάνουμε κάτι ίδιο και οι μπαμπάδες...


;)

Κάποιοι από εσάς ανταποκριθήκατε αμέσως ρωτώντας πού να στείλετε τη φωτογραφία!

Γιατί όχι λοιπόν; Ας φτιάξουμε το δικό μας βίντεο! Αν είστε μαμά ή μπαμπάς και θέλετε να πάρετε μέρος στη δική μας ελληνική εκδοχή του βίντεο, να τι θα πρέπει να κάνετε:


  • Απαντήστε στο ερώτημα: «Αν σας δινόταν η ευκαιρία να επιστρέψετε στην προ παιδιών εποχή, τι θα λέγατε στον εαυτό σας;»
  • Γράψτε την απάντηση σε άσπρο χαρτόνι διαστάσεων Α3 (περίπου 42 εκ. x 30 εκ) και βγείτε φωτογραφία κρατώντας το
  • Στείλτε e-mail με την ψηφιακή σας φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση, στην παρακάτω διεύθυνση, μέχρι και την άλλη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010
  • Φροντίστε ώστε τα γράμματα στη φωτογραφία να είναι ευανάγνωστα και να διαβάζονται χωρίς να χρειάζεται να γίνει ζουμ. Είναι προτιμότερο να φωτογραφηθείτε από τη μέση και πάνω, ώστε να φαίνονται καθαρά και η πινακίδα και το πρόσωπό σας. Πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες του αρχικού βίντεο
  • Κάτω από τη φωτογραφία μπορεί να μπει προαιρετικά το μικρό σας όνομα ή το ψευδώνυμό σας. Τι προτιμάτε; Εσείς αποφασίζετε!
  • Μπορεί επίσης να μπει – πάλι προαιρετικά – link στο blog σας ή στον λογαριασμό σας του Twitter, Facebook κλπ. Κάντε την επιλογή σας και σημειώστε το και αυτό στο email
  • Διαδώστε το! Προσκαλέστε όσους γονείς γνωρίζετε να συμμετάσχουν κι εκείνοι και διαφημίστε την προσπάθεια όπως μπορείτε. Αν έχετε blog, μπορείτε να κάντε σχετικό post και στο blog σας. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Ακόμα κι αν δεν είστε γονείς, γνωρίζετε γονείς! Βοηθήστε στη δημιουργία του βίντεο, διαφημίζοντάς το!
  • Ανάλογα με το πόσες φωτογραφίες θα μαζευτούν, θα αποφασιστεί αν θα γίνει ξεχωριστό βίντεο για τους μπαμπάδες ή θα γίνει ένα κοινό με τις μαμάδες.
  • Όταν το βίντεο ετοιμαστεί, θα ανέβει στο YouTube ή σε άλλη υπηρεσία ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να το αναρτήσουν στο blog τους, να το μοιραστούν στο Facebook ή οπουδήποτε αλλού. Το βίντεο θα είναι όλων μας!
  • Κάθε συμμετέχων συναινεί στη χρήση της φωτογραφίας και του ονόματός του, για τη δημιουργία του παραπάνω βίντεο, χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα
  • Για απορίες ή επιπλέον διευκρινήσεις αφήστε σχόλιο ή στείλτε e-mail!


Ας μαζέψουμε όμορφες, απλές, αυθεντικές φωτογραφίες και ας μοιραστούμε λίγη από την εμπειρία μας ως γονείς... Ας δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό που θα πλημμυρίζει όσους το βλέπουν με πλούσια συναισθήματα...

Ανυπομονώ να λάβω τις φωτογραφίες σας :)"

Βοηθήστε να μαθευτεί και να κάνουμε ένα ωραίο βίντεο με ωραία μηνύματα.

Θοδωρής

Μπορείτε να βρείτε την ανάρτηση εδώ
blog comments powered by Disqus