Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

10 Αιώνιες Αλήθειες Της Ευγενούς Ζωής

Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου. Κλείνω τα 30! Μεγάλη αλλαγή, μπορεί και όχι. Δεν πολυπιστεύω σ' αυτού το είδους τις εκδηλώσεις/επειτείους αλλά τις τηρώ γιατί μ'αρέσει να γιορτάζω :-)

Άκουγα μία εκπαίδευση πρόσφατα όπου ο ομιλητής αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο που λέγεται "How to be a gentleman" δηλαδή "Πώς να είστε ένας κύριος" και φυσικά κατευθείαν το google-αρα.

Μ' αρέσουν πολύ τέτοιου είδους βιβλία και φυσικά μ'αρέσει πολύ αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλω να συμπεριφέρομαι, θέλω να μου συμπεριφέρονται και θέλω να μάθουν και τα παιδιά μου. Το βιβλίο ξεκινάει με τις 10 Αιώνιες Αλήθειες Της Ευγενούς Ζωής και σκέφτηκα να τις μοιραστώ μαζί σας. Πάντως μπορώ να πω ότι κάποια απ' αυτά τα κάνω αλλά σε κάποια θέλω δουλειά :-)


**********

  1. Ένας κύριος λέει "παρακαλώ" και "ευχαριστώ" πρόθυμα και συχνά.

  2. Ένας κύριος δεν υποτιμάει τις πεποιθήσεις των άλλων - είτε σχετίζονται με την θρησκεία, τα πολιτικά ή τις ομάδες.

  3. Ένας κύριος πάντα κουβαλάει μαζί του ένα μαντήλι, και είναι έτοιμος να το δανείσει, ειδικά σε μία κυρία που κλαίει, αν προκύψει η ανάγκη.

  4. Ένας κύριος ποτέ δεν επιτρέπει μία πόρτα να κλείσει στο πρόσωπο κάποιου άλλου - άντρα ή γυναίκας, νέου ή ηλικιωμένου, τελείως ξένου ή του καλύτερου φίλου.

  5. Ένας κύριος δεν κάνει αστεία σχετικά με την καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις, ούτε βρίσκει αυτά τα αστεία διασκεδαστικά.

  6. Ένας κύριος ξέρει πώς να στέκεται στην ουρά και να περιμένει να έρθει η σειρά του.

  7. Ένας κύριος είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει μία εγκάρδια χειραψία.

  8. Ένας κύριος κρατάει τα παπούτσια του γυαλισμένα και τα νύχια του καθαρά.

  9. Ένας κύριος παραδέχεται όταν κάνει λάθος.

  10. Ένας κύριος δεν ξεκινάει και δεν μπλέκεται σε καβγά.


    **********



    Εσείς τι θα προσθέτατε στη λίστα; Γυναίκες και άντρες :-)


blog comments powered by Disqus